Home » Blog » Télikabátok, évszaktípusok
Stylist tanácsadás Színtanácsadás, színtanácsadó

Télikabátok, évszaktípusok

Spread the love

Ha még nem vettük elő, lassan időszerűvé válik, hogy előkerüljenek a téli napokra való kabátok és dzsekik a szekrények mélyéről. Sokan ilyenkor új darabot vásárolnak, azonban hogyha szeretnénk valami vidámságot csempészni a téli egyhangúságba, hamar rá kell jönnünk, hogy télikabátok terén az átlagos kínálat sajnálatosan elég… középszerű.

Nem elég, hogy szinte minden kötelezően fekete, de sajnos nagyon kevés a jó minőségű, valóban több rétegben bélelt, megfelelően meleg darab. Ha eltekintünk a funkcióbeli hiányosságoktól, akár merészen színeket is kereshetünk a kabátvásárlásnál.

Színek és alapszínek évszaktípusonként

Tényleg kötelező a fekete?

Én még egy ízig-vérig Tél típusnak is azt javasolnám, hogy próbáljon ki MÁST a feketén kívül. Egy ropogós, tiszta hófehér kabátot, vagy keresse meg a itt is a legtisztább pirosát. Esetleg egy élénk királykéket, vagy egy visszafogottabb tengerészkéket válasszon. Ha megnézzük a városi látképet, véleményem szerint mindenkin, minden hálásabb lenne, mint a borús, egyen-fekete kabát.

Miért is lenne megdönthetetlen tény, hogy télen ne viseljünk színeket? Az üzletek mintha csak egyenlőségjelet tennének a téli hónapok és a sötét színek közé. Minden szürke-fekete-barna alapszínekre vált. Holott éppen ilyenkor lenne a legnagyobb szükségünk egy kis színvitaminra!

A Nyár típusok például (végre! és éljen!) szabadon választhatnak a fáradtabb, mályvás rózsaszínek és a gyönyörű, bordós meggyszínek között. De nyugodt szívvel viselhetnek kékeket is akár.

A Tavasz típusok narancsos-pirosas kabátjai ilyenkor mindig vidáman ránk kacsintanak az üzletekben. (Vigyázat! A Tél és Nyár típusoknak kevésbé szerencsések!) Vagy egy élénk napsárgával csempészhetnek vidámságot a szürke, latyakos hétköznapokba. Ha visszafogottabb megjelenésre vágynak, a fekete helyett keressék a világosabb drappokat, bézseket.

Az Ősz típusoknak és a Teleknek van tulajdonképpen a legegyszerűbb dolguk, ha a téli öltözködésről van szó. Előbbiek bármilyen barnát, állatmintát, szőrmét magukra ölthetnek, utóbbiak pedig akár élénk magenta, vagy zebramintában is gondolkodhatnak.

Érdemes figyelni arra is, hogy a legtöbb gyártó a fekete, szürke, sötétkék – azaz összességében hideg színtípusoknak megfelelő –  kabátokra nagyon gyakran meleg tónusú szőrmedíszítéseket applikál. És hát mi kerülne közelebb az arcunkhoz télen, mint egy kevésbé előnyös, barnás-drappos szőrmegallér? Szerencsére egy megfelelő árnyalatú sállal orvosolhatjuk ezt a problémát. Apropó, sálak.

Lopjunk színeket a télbe!

Ha mást nem is, legalább a kesztyűkben, sapkákban, sálakban rejtőző színes lehetőségeket próbáljuk kihasználni a hűvösebb hónapokban!

A téli alapszínekhez válasszunk színes kiegészítőket

Képek forrása: polyvore


“Tisztelem azokat a korosabb hölgyeket, akik fogyókúráznak, fitneszbe járnak, meg akarják tartani a nemtudomhány éves korukat, én viszont úgy érzem, hogy soha többet nem leszek hetvenkét éves, tehát én ezt szeretném megélni. (…) Én a koromat úgy, ahogy van, ahogy a Jóisten adja, vagy a természet, vagy a génjeim, mit tudom én, azt meg szeretném élni. Nekem ez a lényeg.”

Almási Éva

About the author

Add Comment

Click here to post a comment

Featured